π. Ευσέβιος Ματθόπουλος

Η παρούσα βιογραφία, αντικατοπτρίζει την επιθυμία της αδελφότητας θεολόγων "Η Ζωή" να παραδώσει ένα γραπτό μνημείο που να απεικονίζει τον ιδρυτή και σοφό κυβερνήτη της, αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Ματθόπουλο.

Περισσότερα...

«Αποκλειστικότητα» Ιησού Χριστού

Ως άνθρωποι αδύνατοι ίσως έχουμε και εμείς την συνείδησή μας μολυσμένη από τα «νεκρὰ ἔργα» της αμαρτίας. Ίσως και η δική μας ψυχή να είναι αιχμαλωτισμένη σε κάποιο πάθος, σε κάτι που το απαγορεύει ο νόμος και το θέλημα του Θεού. Μόνο Ένας μπορεί να μας λυτρώσει πραγματικά. Είναι ο Ιησούς Χριστός ο Εσταυρωμένος!

Περισσότερα...

Ασφάλεια ζωής

Η ζωή του Χριστιανού μπορεί να είναι τρικυμισμένη, να την κτυπούν οι άνεμοι των δοκιμασιών και τα κύματα των δυσκολιών. Στον ουρανό όμως, στην αιωνιότητα, εκεί που βρίσκεται ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας, ο Θεός μας, εκεί επικρατεί η γαλήνη, η ηρεμία και η σταθερότητα, που εξασφαλίζονται με την ελπίδα, την άγκυρα αυτή της ψυχής!

Περισσότερα...

Βασιλικά Προνόμια


Όλοι οι βαπτισμένοι ορθόδοξοι Χριστιανοί είμαστε υπήκοοι του Βασιλέως και Μεγάλου Αρχιερέως Ιησού Χριστού. Γνωρίζουμε όμως ποιος είναι ο Βασιλέας μας και ποια είναι τα προνόμια, που μας εξασφαλίζει η υπηκοότητα στον θρόνο Του; Ο απόστολος Παύλος κάνει λόγο για το βασικό αυτό θέμα.

Περισσότερα...