Εκδόσεις Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης

Κατά καιρούς η ΧΦΕ έχει προβεί στην έκδοση ποικίλων βιβλίων. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα πιο πρόσφατα:

  • Ένας άνθρωπος μιλάει στον Θεό

Συγγραφέας: Δημήτριος Τρακατέλλης, πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Περιλαμβάνει τις σκέψεις ενός ανθρώπου προς το Θεό την ώρα της προσευχής που θα μπορούσαν να γίνουν και δικές μας.

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://xfe.gr/ekdoseis/658-enas-anthropos-milaei-sto-theo

  • Ζωή χωρίς Πάθη

Περιλαμβάνει μια σειρά άρθρων της «Παρεμβολής» σχετικά με καθένα από τα οκτώ βασικά πάθη του ανθρώπου, έτσι όπως μιλάνε γι’ αυτά οι πατέρες της Εκκλησίας μας.

  • Ώρα 5 και 28

Απάνθισμα διηγημάτων απο παλαιότερα τεύχη της «Παρεμβολής»

Η κεντρική διάθεση των βιβλίων μας γίνεται από το βιβλιοπωλίο «ΖΩΗ», Καρύτση 14 Αθήνα, καθώς και από επιλεγμένα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας (Απ. Διακονία, Πολιτεία, Φιλοκαλία, Γρηγόρης, Εν πλω) και την Αγ. Παρασκευή (Ορθόδοξος Λόγος).

Η χριστιανική προσφορά στα χρόνια της κατοχής

 
Η ΧΦΕ θεώρησε καθήκον της να δώσει μερικά πληροφοριακά στοιχεία για τα χρόνια εκείνα 1940-44, που δυστυχώς είναι σκεπασμένα με αρκετή ομίχλη άγνοιας και λησμονιάς. Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι συγκεκριμένα και αυθεντικά και ρίχνουν φως σε μερικές πλευρές της ζωής του έθνους που δεν έπρεπε να είναι και τόσο άγνωστες.

Ζωή χωρίς Πάθη

 

 ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΗ (2019)

«Η λέξη “πάθος” προέρχεται από το ρήμα “πάσχω” και στην κοινή γλώσσα σημαίνει κάτι το οποίο μας κάνει να υποφέρουμε … Για την Ορθόδοξο Εκκλησία δεν υπάρχουν ασυγχώρητες αμαρτίες. Ακόμα και τα φοβερότερα αμαρτήματα συγχωρούνται, εάν υπάρχει πραγματική μετάνοια και διακοπή της αμαρτίας»,  διαβάζουμε στο προλογικό σημείωμα του νέου βιβλίου της Χ.Φ.Ε., το οποίο εκδόθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών της «Παρεμβολής», περιλαμβάνοντας μια σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο περιοδικό.

Περισσότερα...

Ένας άνθρωπος μιλάει στο Θεό

Με την ευχή να αποτελέσει βοήθημα στην επικοινωνία μας με το Θεό, η ΧΦΕ διαθέτει δωρεάν ηλεκτρονικά το βιβλίο του πρώην αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, με μικρές αυτοσχέδιες προσευχές!

Περισσότερα...