Εκδημία Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

Σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Κύριος κάλεσε κοντά Του τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Πρωτοπόρος και παραδοσιακός, στο πνεύμα του π. Ευσεβίου Ματθόπουλου, Ομαδόπουλο της πρώτης Ομάδας των Χ.Μ.Ο., έπειτα δραστήριο μέλος της Χ.Φ.Ε. στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου κι έπειτα, με πνεύμα αφιέρωσης στην Αδελφότητα Θεολόγων «Ζωή», ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, έζησε μια ζωή διακονίας, μαθητείας και αγάπης κάνοντας πράξη το «ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγὼ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός» (Γαλ. Β, 20).

Ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος ήταν «ένα δώρο του Θεού προς την ανθρωπότητα» όπως σοφά είχε τονίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας το 1999. Όπου και να βρέθηκε και από όποια θέση και να διακόνησε την Εκκλησία του Χριστού, ο Αναστάσιος ήταν όντως μια πηγή ευλογίας και μία ζωντανή απόδειξη ότι η συσταύρωση με τον Χριστό πάντα οδηγεί στο Φως της Αναστάσεως!

Η  Χριστιανική Φοιτητική Ένωση ιδιαιτέρως τον μνημονεύει και κρατεί ως πολύτιμη παρακαταθήκη την ανοιχτωσιά των τελευταίων λόγων του προς τα μέλη της: «Ό,τι κλείνεται στον εαυτό του, πεθαίνει, μαραίνεται. Μόνο όταν προσφέρεται κανείς βρίσκει τον εαυτό του!».

Ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του και να αναδεικνύει αγίους μιμητές και συνεχιστές του έργου του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *